Kinderen en Jongeren


Ben je zenuwachtig en bang om fouten te maken als je op school een toets hebt of een spreekbeurt moet houden? Word je gepest,  vind je het lastig om vrienden te maken of om voor jezelf op te komen als er een ruzie is? Bij Claver leer je spelenderwijs je negatieve gedachten aan te pakken en je aandacht te richten op wat er wel goed gaat. Op die manier werk je aan positiviteit en meer zelfvertrouwen.

Gaan je ouders scheiden of zijn ze gescheiden en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Heeft je vader of moeder psychische klachten waardoor jouw gedachten en gevoelens soms ook in de war zijn? Is er iemand van wie je heel veel houdt overleden en weet je niet goed hoe je dat verlies en verdriet een plekje moet geven in je leven? Claver kan jou helpen in het omgaan met deze verdrietige en lastige gebeurtenissen.

Gevoelens van binnen naar buiten

Luc is 15 jaar en zit in 3 HAVO. Hij heeft problemen met leren; kan zich moeilijk concentreren. Ook heeft hij weinig vrienden op school. Zijn ouders zijn gescheiden en hij is week-op week-af bij zijn vader en moeder. Hij vindt deze wisselingen erg lastig en trekt zich meer en meer terug in zijn eigen wereld. Hij houdt wel van sporten en is dan ook vaak in de sportschool te vinden. Hij wordt door zijn ouders aangemeld voor creatieve coaching omdat ze zich zorgen maken over zijn in zichzelf gekeerde gedrag. Ze willen graag dat Luc wat opener wordt over hoe hij zich voelt.

Bij de sessies creatieve coaching trekt Luc zich in het begin ook wat terug, hij vindt het lastig om over zijn gevoelens te praten. Bij een creatieve opdracht waarin hij kan verbeelden wat het wonen in twee huizen voor hem betekent kan hij zijn gedachten en gevoelens hierover goed kwijt. Hij mist het hebben van een vaste plek en baalt van het steeds slepen met zijn spullen. In een schilderopdracht over omgaan met gevoelens komt Luc erachter dat zijn binnenwereld er heel anders uitziet dan hoe hij zich aan de buitenwereld laat zien. Hij zou graag meer met zijn ouders praten maar heeft het idee dat ze hem niet begrijpen en niet naar hem willen luisteren. In een gesprek met Luc en zijn beide ouders worden deze dingen besproken en worden afspraken gemaakt over hoe ze hier op een andere manier mee om kunnen gaan.

Gratis – Zelf aan de slag

  • “Buiten de lijntjes kleuren mag”

Claver Coaching

Claver Coaching