Jong Volwassenen


Last van studiestress? Onzeker over je studie, relatie of uiterlijk? Voel je je regelmatig down en verdrietig? Worstel je met je gevoelens en weet je niet goed hoe daarmee om te gaan? Bij Claver leer je de negatieve spiraal te doorbreken door te werken met creativiteit aan positiviteit  Zo werk je aan een positief zelfbeeld en kom je weer lekker in je vel!

Zijn je ouders gescheiden en weet je je geen raad met je gevoelens daarover? Is er bij je vader of moeder sprake van psychische problemen, zoals een depressie of borderline? Het kan zijn dat jouw gedachten en gevoelens dan ook in de war raken door de dingen die je thuis meemaakt of meegemaakt hebt. Is er iemand die je dierbaar is overleden en weet je niet goed hoe je dit een plekje kan geven in jouw leven? Bij Claver kun je ook begeleiding krijgen bij het leren omgaan met deze lastige situaties.

Tot hier en niet verder

Aniek is 19 jaar, ze studeert psychologie aan de universiteit en zit nu in haar 2e jaar. Ze zit niet lekker in haar vel, twijfelt of ze de juiste studiekeuze heeft gemaakt en ze voelt zich onzeker over zichzelf in haar relatie. Ze heeft nu bijna 1 jaar verkering met Domien van 21 jaar, hij studeert ook maar gaat vooral vaak op stap. Aniek is dan jaloers en bang dat hij met er met een ander meisje vandoor gaat. Ze durft hierover niets tegen Domien te zeggen, ze is bang hem dan kwijt te raken. Tijdens college heeft ze moeite om haar aandacht erbij te houden, ze is vaak aan het piekeren over van alles. Aniek meldt zichzelf aan voor creatieve coaching omdat ze meer zelfvertrouwen wil krijgen en steviger in haar schoenen wil staan.

Bij de creatieve coaching wordt duidelijk dat Aniek vooral kijkt naar de dingen die niet goed gaan in haar leven. Door het bijhouden van een positief dagboek merkt ze dat ze meer gaat kijken naar de dingen die wel goed gaan, waar ze blij van wordt en waar ze tevreden over is. Hierdoor krijgt ze ook meer zelfvertrouwen. We doen een aantal oefeningen rondom grenzen stellen; daarbij merkt Aniek dat ze het erg moeilijk vindt om haar grens aan te geven. Door een diverse opdrachten kan Aniek beter voelen wanneer haar grens bereikt is en leert ze om deze zo duidelijk mogelijk aan te geven. Rondom het piekeren krijgt Aniek een paar oefeningen die ze zelf uit kan voeren om te voorkomen dat haar piekergedachten met haar op de loop gaan. Na acht sessies geeft Aniek aan dat ze veel beter in haar vel zit en dat ze zich ook zekerder voelt in haar relatie met Domien.


  • “Niet iedereen is een kunstenaar, maar iedereen is creatief”

Claver Coaching

Claver Coaching