Ouders


Maak je je zorgen over je kinderen? Zie je dat ze worstelen met hun gevoelens? Lopen ze vast op school of in contacten met vrienden en vriendinnen? Vraag je je af hoe je als ouder je kinderen het beste kunt steunen in het ontwikkelen van (meer) zelfvertrouwen? Claver werkt met kinderen én hun ouders aan het vergroten van zelfvertrouwen en het opbouwen van een positief zelfbeeld.

Soms zijn er omstandigheden waar kinderen mee worstelen; bijvoorbeeld als ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Of als er bij één van de ouders sprake is van psychische problemen, zoals bijvoorbeeld een depressie, angststoornis of borderline. Of als er iemand die dierbaar is overleden is. Ook bij deze situaties biedt Claver begeleiding in het uiten van gevoelens en het leren omgaan met deze moeilijke situaties.

Voor meer informatie over kosten, vergoedingen en registraties klik hier.

Gedachtekracht

Lotte is 9 jaar en zit in groep 5. Ze is enthousiast, vrolijk en leergierig. Op school wil ze het graag goed doen; netjes werken, goede cijfers halen en aardig zijn voor haar vriendinnetjes. Ze mag van zichzelf geen fouten maken, ze slaapt slecht als ze op school een toets moet maken. Ze vraagt – op school en thuis – vaak bevestiging. Haar moeder geeft haar veel positieve aandacht, maar vindt het ook lastig steeds haar goedkeuring te moeten geven. Ook probeert ze Lotte te beschermen van moeilijke situaties; lastige situaties met vriendinnetjes, nieuwe situaties waar ze bang voor is, zoals een feestje of een schoolreisje. Lotte wordt door haar ouders aangemeld voor creatieve coaching omdat ze graag willen dat Lotte beter om leert gaan met nieuwe situaties en het maken van toetsen op school.

Door middel van creatieve coaching leert Lotte minder streng voor zichzelf te zijn en haar aandacht meer te richten op plezier. Door een collage te maken over haar eigen positieve eigenschappen krijgt ze meer zelfvertrouwen. Bij een creatieve opdracht over gevoelens komen Lotte en haar moeder erachter dat ze bij angst allebei liever de situatie uit de weg gaan dan dat ze de situatie aangaan. Door middel van creatieve oefeningen leert Lotte dat ze in moeilijke situaties door helpende gedachten meer kracht en zelfvertrouwen krijgt. Zo staat ze uiteindelijk sterker in haar schoenen. Lotte’s moeder krijgt tips hoe ze in de opvoeding het zelfvertrouwen van Lotte kan stimuleren, onder andere juist door haar wel dingen te laten doen die ze lastig vindt.


  • “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”

Claver Coaching

Claver Coaching