Over Eveline Vermeeren


Ik werk al jaren met veel plezier met kinderen, jongeren en hun ouders. Als psycholoog ben ik 15 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, de laatste jaren binnen de kortdurende behandeling in de BasisGGZ. Ik behandel en begeleid jeugdigen met een angststoornis, depressieve klachten, gedragsproblemen of problemen in het omgaan met hun emoties. Het gaat dan om therapeutische hulp waar een psychiatrische diagnose voor nodig is.
Vanuit de gedachte ‘voorkomen is beter dan genezen’ ben ik in 2016 gestart met de praktijk Claver Creatieve Coaching. Als kinderen en jongeren die last hebben van angsten, sombere gevoelens, emotionele problemen op tijd begeleiding en ondersteuning krijgen, kan zwaardere hulp (binnen een therapeutische setting) vaak voorkomen worden.

Bij veel kinderen en jongeren die ik in de begeleiding ontmoet zie ik dat de oorzaak van de klachten als angst en somberheid vaak te maken heeft met weinig zelfvertrouwen en veel negatieve gedachten en zelfkritiek. Het motto van Claver is daarom ook ‘met creativiteit bouwen aan meer zelfvertrouwen’. Creativiteit is veel meer dan alleen maar tekenen, schilderen en iets (moois) maken. Het gaat over ontdekken, experimenteren en spelen, je grenzen verleggen, nieuwe dingen uitproberen en plezier maken. Als jong kind zijn we allemaal creatief, maar we leren het af omdat we te horen krijgen ‘hoe het moet’. Vervolgens willen we het graag goed doen en volgens de regels en binnen de lijntjes iets moois maken. Daarin raken we dan ons zelf een beetje kwijt. In creatieve coaching is de uitnodiging om juist buiten de lijntjes te kijken en je creativiteit te gaan (her-) ontdekken. Zelf heb ik in moeilijke periodes ontdekt wat het creatief werken teweeg kan brengen, ik wil dit dolgraag overbrengen op kinderen, jongeren en hun ouders.

De naam Claver komt van het klavertje 4; dit is van oudsher als symbool de geluksbrenger. De vier  klaverblaadjes staan voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.  De C in Claver staat voor Creativiteit en de eigenwijze Claver in het logo zegt: “je mag zijn wie je bent en het is okay om buiten de lijntjes te kleuren!”


  • "Met creativiteit bouwen aan meer zelfvertrouwen!"
Claver Coaching

Claver Coaching